top of page

Ciabatta Bread



Υλικα για το poolish:

  • 175γρ. Νερο 30°C βαθμους

  • ¼ κ.γ. Ξηρη Μαγια

  • 225 γρ. Αλευρι γ.ο.χ.


Υλικα για το 1ο Μειγμα:

  • 180 γρ. Νερο 30°C βαθμους

  • 250 γρ. Αλευρι γ.ο.χ.


Υλικα για το τελικα μειγμα:

  • 40 γρ. Νερο 30°C βαθμους

  • 5 γρ. Ξηρη Μαγια

  • 10 γρ. Ξηρη Μαγια

Εκτελεση:

  1. Βαζουμε όολα τα υλικα του poolish σε ενα σκευος και ανακατευουμε καλα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα. Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου για 18 με 24 ωρες.

  2. Προσθετουμε στο μιξερ το μειγμα 1 και χτυπαμε σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα. Σκεπαζουμε τον καδο με πετσετα και αφηνουμε να ξεκουραστει η ζυμη για 30 λεπτα.

  3. Μετα το περας του χρονου ενσωματωνουμε στον καδο του μιξερ το τελικοόμειγμα μαζιίμε το poolish και χτυπαμε αρχικα σε μετρια ταχυτητα για 3 λεπτα και συνεχιζουμε σε δυνατη ταχυτητα για ακομη 5 λεπτα.

  4. Μεταφερουμε την ζυμη σε ενα μπολ, σκεπαζουμε και αφηνουμε να ξεκουραστει για 30 λεπτα.

  5. Στην συνεχεια βρεχουμε καλα τα χερια μας και κανουμε 6-8 διπλωματα στην ζυμη (παιρνουμε το εξωτερικο της ζυμης και το φαιρνουμε στο κεντρο. Αυτο κανουμε σε καθε πλευραά). Σκεπαζουμε και αφηνουμε να ξεκουραστει για ακομη 30 λεπτα.

  6. Βρεχουμε τον παγκο που θα δουλεψουμε την ζυμη μας πολυ καλα και την απλωνουμε σε παραλληλογραμμο. Φαιρνουμε τα πλαινα της ζυμης στο εσωτερικο και δημιουργουμε κυλινδρο διπλωνοντας την ζυμη 4-5 φορες απο κατω προς τα πανω. Μεταφερουμε ξανα στο μπολ και αφηνουμε να ξεκουραστει για 1 ωρα.

  7. Αλευρωνουμε πολυ καλα τον παγκο μας και μεταφερουμε την ζυμη επανω. Την πασπαλιζουμε με αλευρι απο πανω και την απλωνουμε ελαφρως με τα χερια μας, αφοτου τα αλευρωσουμε και αυτα.

  8. Κοβουμε το ζυμαρι στην μεση και με προσοχη μεταφερουμε καθε κομματι σε λαδοκολλα αφου την πασπαλισουμε με αλευρι.

  9. Σκεπεζουμε το ζυμαρι για 30 λεπτα.

  10. Προθερμαινουμε τον φουρνο, τοποθετοντας υγρασια εσωτερικα, μαζι με την γαστρα στους 250⁰C βαθμους. Τοποθετουμε το ζυμαρι στην καυτη γαστρα και ψηνουμε με καπακι αρχικα για 12 λεπτα και στην συνεχεια για ακομη 13 λεπτα χωρις καπακι.


Καλη Επιτυχια!

145 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page